19 februari 2020 - Tim Overdiek, Als de man verliest

afbeelding

De eerste Mans Genoeg avond van 2020 was indrukwekkend en drukbezocht! Bekijk hier het fotoalbum en lees hier het verslag.

Tim Overdiek (1965) is therapeutisch coach en schrijver. In zijn praktijk begeleidt hij vooral mannen met verlies of tegenslag. Dat is de rode lijn in zijn interactieve presentatie. Geen onderwerp blijft onbesproken, en geen enkele vraag is taboe.

Hoe rouwen mannen om de dood van een geliefde, om een gestrande relatie, om verlies van gezondheid of plotseling ontslag op het werk? Wat kunnen vrouwen hierin leren? Hoe ontmoeten of hoe verliezen vrouwen en mannen elkaar in de aanloop naar of in de periode na een overlijden? Tim Overdiek gaat bij Mans Genoeg in op deze en andere vragen, vanuit persoonlijke verhalen en ervaringen én in gesprek met het publiek.

Als ervaringsdeskundige kent Overdiek beide kanten van de medaille. Hij was 13 jaar toen zijn vader overleed na een hartstilstand. In 2009 overleed zijn echtgenote Jennifer (41) aan de gevolgen van een verkeersongeval. Hij bleef achter met hun zoontjes van 9 en 12 jaar. Over het eerste jaar na haar dood schreef hij het boek 'Tranen van Liefde'.

Op 1 oktober 2019 is 'Als de man verliest' verschenen. Samen met co-auteur Wim van Lent behandelt Tim mannelijke thema’s als onmacht, isolement, seksualiteit, suïcide, vaderlijn. In dit boek zijn ook openhartige gesprekken opgenomen met bekende Nederlandse mannen over hun verliesverhaal, onder wie A.F.Th. van der Heijden, Humberto Tan, Douwe Bob, Ahmed Marcouch, Mano Bouzamour. Beide boeken zijn op deze avond te koop en worden door Overdiek gesigneerd.

Overdiek was onder meer NOS-correspondent in Washington en Londen, adjunct-hoofdredacteur en radiopresentator. Na een driejarige opleiding tot therapeutisch coach gooide hij het roer om, en verliet hij na meer dan dertig jaar de journalistiek. Sinds oktober 2017 houdt hij praktijk in Amsterdam. (Meer info: www.timoverdiek.nl)

Wanneer: Woensdag 19 februari
Waar: Kennismakerij LocHal
Tijd: 20.00 - 21.30 uur (inloop 19.45 uur)
Toegang: gratis (we zijn blij met een vrijwillige bijdrage)