Dayenne voelt zich weer een sterke vrouw

afbeelding

Foto: Sander Verhoeven / Beeld Werkt

In het Brabants Dagblad vertelt Dayenne haar verhaal. Ze voelt zich weer de sterke vrouw die tegen een stootje kan door haar traject bij Feniks. 

"Bij de voedselbank stuitte Dayenne Perez Valdez-Hermanus (31) op een foldertje van Feniks: Op eigen kracht. De titel van het foldertje prikkelde haar. Perez Valdez is een sterke vrouw die haar drie kinderen opvoedt in een flatje in Stokhasselt in Tilburg-Noord. De vrees voor wéér een deceptie deed haar echter twijfelen. De Curaçaose heeft vaker meegedaan aan cursussen, maar die hielpen haar nooit verder. Familie overtuigde haar het toch te proberen. Eenmaal binnen verdwenen de twijfels. " 

Ik kwam daar allerlei vrouwen van verschillende leeftijden uit verschillende culturen tegen. Iedereen heeft een verhaal en ik kon het mijne kwijt. Ik voelde me meteen thuis." Perez Valdez werkte bij Feniks aan haar presentatie en zelfvertrouwen. "Ik had twee jaar thuis gezeten, solliciteerde tot tien keer per dag. 'Als we een kandidaat nodig hebben, nodigen we je uit', hoorde ik dan. Dat is slopend, mijn zelfvertrouwen was helemaal weg." Dat vertrouwen deed ze stukje bij beetje weer op in haar groepslessen bij Feniks. Want daar bleek dat Perez Valdez eigenlijk best goed bezig was. "Bij mijn cv hoorde nog een foto en ik heb ook les gekregen in het schrijven van motivatie- en sollicitatiebrieven. Maar het belangrijkste is dat ik mezelf helemaal terugvond."

Inmiddels werkt Perez Valdez 15 uur bij Nuevo in de ouderenzorg. "Sommige cliënten willen mij graag als vast contact, dus het gaat hartstikke goed. Wat de afgelopen tijd is gebeurd is echt een wonder." 

Lees het hele artikel in het Brabants Dagblad van 21 april 2016.

Is Op Eigen Kracht iets voor jou? Je kunt nog aansluiten. Lees meer