Nieuws

Feniks genomineerd voor Ab Harrewijn Prijs 2016!

Feniks genomineerd voor Ab Harrewijn Prijs 2016!

22-04-2016

Feniks is genomineerd voor de Ab Harrewijn Prijs 2016! 

In totaal werden dit jaar 38 personen en projecten voorgedragen, waarvan er nu vijf genomineerd zijn voor de prijs:

- Gerda de Vries met Feniks, Emancipatie Expertise Centrum. Zie ook artikel Brabants Dagblad en Tilburgers.nl
- Esther Veerman van Kunst uit Geweld, dat kunstuitingen van overlevenden van huiselijk en seksueel geweld onder de aandacht brengt.
- Joany Muskiet van Helderheid 5314, dat zich richt op projecten voor jongeren met diverse culturele achtergronden.
- Bas Timmer van Sheltersuit, een waterafstotende en winddichte jas, die kan worden getransformeerd in een slaapzak en daarmee een uitkomst is voor daklozen en vluchtelingen.
- Elke Uitentuis van Here to Support, dat zich richt op het zichtbaar, hoorbaar en weerbaar maken van vluchtelingen die tussen wal en schip terecht zijn gekomen.

De bekendmaking van de Ab Harrewijn Prijs zal plaatsvinden op woensdag 13 mei vanaf 15.00 uur in de Pauluskerk te Rotterdam, Mauritsweg 20 (3 minuten lopen vanaf R’dam CS).

De Ab Harrewijn Prijs is een initiatief van de gelijknamige stichting. De stichting steunt vooral op particuliere giften, maar krijgt ook ondersteuning van: De Linker Wang, platform voor geloof en politiek; GroenLinks; Stichting Dienst in de Industriële Samenleving vanwege de Kerken (DISK), de werkgroep Arme kant van Nederland/EVA, Kerk in Actie en Emmaus Haarzuilens.

De Prijs is vernoemd naar Ab Harrewijn, theoloog, dominee, arbeidspastor bij DISK Amsterdam, voorzitter en Tweede-Kamerlid van GroenLinks. De Ab Harrewijn Prijs wordt jaarlijks uitgereikt sinds 13 mei 2003, een jaar na het plotselinge overlijden van Ab Harrewijn.

De jury van de Ab Harrewijn Prijs bestaat uit Siska Barelds (partner van Ab), Hub Crijns (directeur DISK), Ruard Ganzevoort, (voorzitter De Linker Wang), Ineke van Gent (voormalig Tweede-Kamerlid), Eddy Reefhuis (oud-studiegenoot van Ab), en Els Veenis (voormalig partijbestuurder GroenLinks). De winnaar van de Ab Harrewijn Prijs krijgt een kunstwerk met bijbehorende cheque van 5000 euro uitgereikt. Voor de andere vier genomineerden is een prijs van 1500 euro beschikbaar.

Meer informatie over de Ab Harrewijn Prijs: http://www.abharrewijnprijs.nl/

Terug naar het nieuwsoverzicht