Nieuws

Thema-avond 'On Gender'

Thema-avond 'On Gender'

21-01-2016

Hoe komt het dat vrouwen nog steeds niet evenredig vertegenwoordigd zijn in hoge functies en besturen? Hoe belangrijk is sekse en hoe anders worden mannen en vrouwen in de dagelijkse praktijk behandeld en beloond? Waarom is er verschil tussen jongens- en meisjesspeelgoed? (Hoe) zorgen wij ervoor dat onze kinderen zich op een bepaalde manier gedragen? Op donderdag 21 januari organiseren Feniks en de Kennismakerij de thema-avond ‘On Gender’.

Dramaturg en theaterwetenschapper Isis Germano en ondernemer Crystal Kwee gaan samen met het publiek in gesprek over sekseverschil. De avond is een startschot voor een reeks thema-avonden over dit onderwerp in de Kennismakerij.  

Tijdens ‘On Gender’ staat niet de vraag ‘nature or nurture?’ centraal, maar de manier waarop we als maatschappij tegen mannen en vrouwen aankijken. Ben jij je bewust van deze verschillen? Is het in 2016 nog wel van belang om mensen onder te verdelen in mannen en vrouwen? En kun je geslachtsbeleving wel helemaal buiten beschouwing laten? Hoe stereotype denk jij zelf eigenlijk?

Over Isis Germano
 
Dagelijks zie je eindeloos veel beelden. Beelden die we zelf maken, maar ook die voor ons worden gemaakt, door bedrijven, vrienden, de overheid of kunstenaars. Veel van die beelden zeggen iets over hoe we denken over mannelijkheid en vrouwelijkheid. Germano onderzoekt mannelijkheid en vrouwelijkheid in kunst en media. En laat je nadenken over de manier waarop de verschillen tussen mannen en vrouwen in onze cultuur worden vormgegeven.

Over Crystal Kwee
Crystal Kwee leidt samen met Mabel Duchossoy het bedrijf How to be a Business Woman. Zij geloven in een wereld die bestuurd wordt vanuit een balans in masculiene en feminiene waarden. Vanuit daar ontstaat een mooiere en duurzame wereld. Westerse vrouwen kunnen hierin een inspirerend voorbeeld zijn voor zowel mannen als vrouwen, als zij ondernemen vanuit hun vrouwelijke kracht. Zij ontwikkelen en empoweren vrouwen tot de New Business Woman en zetten hiermee een beweging in gang. Hun inzet werd recentelijk erkend door de regering met de nominatie voor de Joke Smitprijs 2015. 

Locatie en tijd
De thema-avond vindt plaats in de Kennismakerij in de Spoorzone en duurt van 20.00 tot 22.00 uur. Entree gratis.

Terug naar het nieuwsoverzicht