Nieuws

Thema-avond 9 december: Armoede leeft niet...

Thema-avond 9 december: Armoede leeft niet...

09-12-2015

Het vrouwelijke gezicht van armoede

Armoede? Nee, dat komt in mijn omgeving niet voor! Weet je het zeker? Armoede is veel meer dan een financieel probleem. Soms zichtbaar, maar vaak goed verborgen voor de omgeving. Op 9 december organiseren Feniks en de Kennismakerij een thema-avond over het vrouwelijke gezicht van armoede. 

Armoede heeft vele gezichten: jong en oud, autochtoon en allochtoon, man en vrouw. Mensen die langdurig in armoede leven, ervaren vaak meer dan alleen financiële of administratieve knelpunten. Problemen op de arbeidsmarkt, in relaties, kinderen, gezondheid en met justitie gaan vaak samen met armoede. Het behouden (of vinden) van een onderkomen wordt moeilijk, er komen problemen in het gezin. Armoede gaat bijna altijd hand in hand met een slechte gezondheid en leidt bovendien tot sociale uitsluiting: je kunt binnen verschillende domeinen niet meer deelnemen.

Niemand kiest ervoor om arm te zijn. Zelfs met een betaalde baan kan iemand onder de armoedegrens leven. Één ingrijpende gebeurtenis – bijvoorbeeld een echtscheiding of relatiebreuk – kan er al voor zorgen dat je arm wordt.

Meer dan de helft van de minima is vrouw. Hoe komt het dat er zoveel vrouwen in armoede leven? Feniks deed onderzoek en geeft aanbevelingen over een speciaal op vrouwen gerichte aanpak van armoede.

Na de drukbezochte avond ‘Armoede leeft niet…’ in 2014 organiseert Feniks in samenwerking met de Kennismakerij een informatieve avond over het thema ‘Vrouwen in armoede’. Tijdens de avond houden we een vraaggesprek met vijf vrouwen die leven in armoede. Doe mee met de interactieve quiz en ontdek lokale initiatieven die een steentje bij willen dragen aan het oplossen van deze problemen.  Met medewerking van Feniks-directeur Gerda de Vries en -vrijwilligster Alinda Heij.

Kom naar Armoede leeft niet... op woensdag 9 december om 20.15 uur in  de Kennismakerij, Burgemeester Brokxlaan 8, hal 79 (ingang via gebouw 88).
Van 20.15 tot 22.00 uur. Entree gratis. 

Terug naar het nieuwsoverzicht