Nieuws

Thema-avond op 26 november: 'Terreur van de schoonheid'

Thema-avond op 26 november: 'Terreur van de schoonheid'

19-11-2015

Stralende, strakke, gezonde, jonge vrouwen. We zien ze dagelijks op tv, sociale media en in de reclame. Wat is het effect van het schoonheidsideaal op jonge meiden die uren op sociale media zitten? Door het programma Sophie in de kreukels is de druk van het schoonheidsideaal terug in de belangstelling. 

Aan de hand van voorbeelden legt Danielle Monster uit hoe de maatschappij het zelfbeeld van meisjes en vrouwen beïnvloedt. Hoe het bijna onmogelijk is je af te sluiten voor de stortvloed van perfecte lijven om ons heen. Hoe zorg je ervoor dat innerlijk belangrijker is dan uiterlijk als de wereld om je heen gedomineerd wordt door cosmetische chirurgie en Photoshop?

Terreur van de schoonheid vindt plaats op 26 november om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur). Entree: 2,50 euro inclusief koffie of thee, Meedoenregeling is van toepassing. Graag vooraf aanmelden via info@fenikstilburg.nl of 013 542 18 96. Meer informatie leest u hier, of hoort u in het interview dat Omroep Tilburg Radio met Gerda de Vries had.

Terug naar het nieuwsoverzicht