Nieuws

Feniks verbindt! - Jaarverslag 2014

Feniks verbindt! - Jaarverslag 2014

17-07-2015

Ondanks ons lagere budget bereikten we in 2014 goede resultaten. Een prestatie waar we trots op zijn!  Dat onze aanpak werkt blijkt uit het aantal vrouwen dat na een traject uitstroomt naar een betaalde of onbetaalde baan: 23% in 2014. 

 Kerncijfers  
• Deelname aan trajecten: 315 personen 
• Stijging Participatieladder: 277 personen
• Uitstroom naar vrijwilligers- en betaald werk: 72 personen
• Persoonlijk bereik via overige activiteiten: 1620 personen
• Bereik via sociale media: 15.000 personen

Feniks-aanpak werkt
Met ons kleine professionele team van vijf medewerkers en dertig vrijwilligers stimuleren we kwetsbare vrouwen hun isolement te doorbreken en mee te doen in de samenleving. Daarbij verbinden we vrouwen van verschillende leeftijden, leefstijl, seksuele voorkeur en etnische achtergronden. En lukt het ons culturele taboes te doorbreken. Bijna een kwart van de deelneemsters gaat na een traject aan de slag in een vrijwilligers- of betaalde baan!  

Koningin Máxima 
Een erkenning voor onze formule was de nominatie door het ROC als stagebedrijf van het jaar. En natuurlijk de overhandiging van de Dromenvang-methode aan koningin Máxima tijdens Kracht on Tour. Als geen ander is zij een rolmodel bij het verwezenlijken van dromen. Minister Bussemaker lunchte tijdens een werkbezoek met deelneemsters aan EVA (Educatie voor Vrouwen met Ambitie). Voor de vrouwen een positieve en krachtige ervaring waar ze met zelfvertrouwen en trots op terugkijken. 

Op naar onze 40-jarig bestaan!
Financieel was 2014 een roerig jaar door de afgeketste fusie met 13Volt en uitstel van een nieuwe aanbestedingsronde door de gemeente. Toch kijken we in vertrouwen naar de toekomst. 2016 wordt een feestelijk jaar waarin we onze 40-jarige verbinding met Tilburg als Emancipatie Expertise Centrum hopen te vieren.

Meer lezen?
Download hier de volledige tekst van 'Feniks verbindt!'
Liever lezen op papier? Bestel dan het jaarverslag via het contactformulier. € 5,- (inclusief verzendkosten).

Terug naar het nieuwsoverzicht