Nieuws

Genomineerden Tilburgse Emancipatieprijs 2015 zijn bekend

Genomineerden Tilburgse Emancipatieprijs 2015 zijn bekend

21-01-2015

Ga naar www.emancipatieprijs.nl 
De jury, waarvan wethouder Marcelle Hendrickx de voorzitter is, heeft de drie genomineerden voor de Tilburgse Emancipatieprijs inmiddels bekend gemaakt: Andrea Ossenblok, Blauwe Maan en Hülya Çiğdem
Lees hier het gehele persbericht.

De Emancipatieprijs is voor organisaties, bedrijven of personen die hebben bijgedragen aan verbetering van de positie van vrouwen en mannen in Tilburg. Er is overweldigend gereageerd op de oproep om personen en organisaties uit het bedrijfsleven, het maatschappelijk veld, zorg & welzijn, onderwijs, vrouwenopvang, bedrijfsleven, politiek en  kunst/cultuur voor te dragen. Alle 25 unieke voordrachten staan op de website emancipatieprijs.nl.

Tilburg wil één van hen onderscheiden met de emancipatieprijs. De tweejaarlijkse prijs bestaat onder meer uit een geldbedrag van 1000 euro.
Wethouder Marcelle Hendrickx: "Ik wil graag dat iedereen in Tilburg gelijke kansen heeft. Helaas is dat nog niet overal zo. Zo is de positie van vrouwen uit zowel financieel als sociaal oogpunt bekeken nog niet zo gelijkwaardig als die hoort te zijn. De emancipatieprijs vind ik een mooi initiatief om op die gelijkheid de aandacht te blijven vestigen."
De prijsuitreiking is op 8 maart tijdens de viering van Internationale Vrouwendag in de Nieuwe Vorst. Het is de derde keer dat de prijs wordt uitgereikt.

Terug naar het nieuwsoverzicht