Nieuws

Thema-avond Straatintimidatie

Thema-avond Straatintimidatie

24-11-2014

Elke social media gebruiker kent wel het verborgen camera filmpje van de vrouw die door New York loopt en daar 108 keer wordt nageroepen. Het filmpje riep veel reacties op. De meningen lopen erg uiteen. Is straatintimidatie vernederend en is het onveilig op straat, vooral voor vrouwen? Of moeten vrouwen niet zo zeuren en genieten van de aandacht die ze krijgen?
Men zegt dat de emancipatie in Nederland, in het beschaafde Westen voltooid is, terwijl er nog zoveel meisjes en vrouwen zijn die zich onveilig voelen op straat.
Straatintimidatie is geen onderdeel van het spel der aantrekkingskracht tussen heteromannen en –vrouwen. Het is vernederend, discriminerend en frustrerend.Is de westerse cultuur wel zo geëmancipeerd en vrouwvriendelijk, als we zelf graag geloven?
Is de cultuur van de allochtone mannen de oorzaak van dit vrouwonvriendelijk gedrag? Neen. Er is veel meer aan de hand.
Hierover organiseren we op donderdagavond 11 december een interactieve discussieavond.

De avond begint met de vertoning van de documentaire “Femme de la Rue”, een documentaire waarin de jonge filmmaakster Sofie Peeters haar ervaringen deelt met straatintimidatie in Brussel. De film brengt in beeld hoe straatintimidatie er op de dag van vandaag uit ziet en laat jonge vrouwen hierover aan het woord. 

De documentaire wordt nabesproken onder begeleiding van Nicky Touw van Straatintimidatie.nl. Zij licht ook het initiatief ‘(VOGEL) VRIJ OP STRAAT’ toe.Straatintimidatie.nl maakt zich hard voor het strafbaar maken van straatintimidatie.

Er is natuurlijk ruimte voor vragen en reacties. 

Locatie: Feniks, NS Plein 17, 5014 DA Tilburg
Aanvang: 20.00 uur. Zaal open 19.30 uur
Entree: € 2,50 inclusief 1x koffie/thee 
Graag vooraf aanmelden. Scrol door naar Contactformulier.

Terug naar het nieuwsoverzicht