Nieuws

Grote opkomst en veel betrokkenheid bij 'Hij voor Zij'

Grote opkomst en veel betrokkenheid bij 'Hij voor Zij'

27-09-2019

Feniks gaat zeker nog een avond besteden aan het belangrijke thema 'hoe mannen te betrekken bij de bestrijding van geweld tegen vrouwen', want we hadden nog uren door kunnen discussiëren. We danken het publiek en ook alle samenwerkende organisaties hartelijk: de Kennismakerij, Oranje Fonds, Rolph Dols, Emancipator, Stichting Stop Straatintimidatie, Stichting NO Thanks, Blauwe Maan - Hulp na onvrijwillige seks en misbruik, Veilig Thuis Midden-Brabant, Boiled en Baron. Hieronder sommen we nog eens alle aanbevelingen op voor mannen om deel te worden van de oplossing van geweld tegen vrouwen, die in het slotwoord van Laurens (projectleider Mans Genoeg) werden genoemd. Een uitgebreid verslag van de avond volgt! 

- Onderken het probleem.
- Probeer geweld te signaleren en kijk niet de andere kant op.
- Ondersteun het slachtoffer, loop bijvoorbeeld mee met een vrouw die geïntimideerd wordt of vraag of ze oké is. Laat zien dat je er bent.
- Motiveer zowel slachtoffer als dader om hulp te zoeken.
- Spreek je uit tegen geweld en ongewenst gedrag. Durf ook je vrienden aan te spreken.- Praat erover met andere mannen.
- Nee betekent ALTIJD nee! Wees je bewust dat iedereen eigen grenzen heeft. Ga daar nooit overheen.
- Wees een rolmodel voor jongens en andere mannen!
- We beogen een culturele verandering d.m.v. mannenemancipatie. Door het doorbreken van gendernormen en dus stereotypering van mannelijkheid worden we als mannen menselijker en de wereld een stuk zachter en liever. Hier kun je mee beginnen door meer te praten over je emoties en je kwetsbaarheid te durven tonen. 

Zie hier het artikel over de avond dat vandaag in het Brabants Dagblad verscheen.

Terug naar het nieuwsoverzicht