Nieuws

Zorg om het vrouwenhart op 19 maart

Zorg om het vrouwenhart op 19 maart

29-01-2019

Pijn op de borst en tintelingen in de linkerarm: het klassieke beeld van een hartinfarct. Bij mannen althans. De symptomen bij vrouwen zijn vaak onduidelijker en worden daardoor dikwijls over het hoofd gezien. Ook lijken deskundigen het risico van stress – met name bij vrouwen – te onderschatten. Wat weten we hierover? En hoe kunnen we hier beter mee omgaan?  

Dinsdag 19 maart is Angela Maas te gast bij het Science Café Tilburg. Deze hoogleraar en hartspecialist aan het Radboudumc zet zich al vele jaren in voor betere cardiologische zorg voor vrouwen. Zelf doet ze ook onderzoek naar bijvoorbeeld stressklachten bij vrouwen die een hartinfarct hebben gehad. Als discussant is deze avond Jos Widdershoven aanwezig, hoogleraar en cardioloog in het ETZ TweeSteden.   

De gespreksleiding is in handen van journalist Ward Deckers. WiWa brengt een toepasselijk openingslied ten gehore.  

Let op, dit Science Café vindt op een andere locatie plaats dan normaal! Vergeet niet om u in te schrijven. OpenWebcast.nl zal dit Science Café opnemen. De beelden zullen na afloop van de avond online komen.  

Datum: Dinsdag 19 maart 2019 Tijd: 20.00u (zaal open 19:30) Locatie: Factorium (Koningsplein 11A) Entree: €3 (s.v.p. gepast en contant). Studenten en bibliotheekleden krijgen op vertoon van hun pas gratis toegang. Dit evenement telt voor TiU-studenten mee voor het AF-certificaat. Inschrijven: via deze link 

Kijk voor meer informatie op deze website.

Terug naar het nieuwsoverzicht