Nieuws

Geslaagde Internationale Vrouwendag

Geslaagde Internationale Vrouwendag

09-03-2018

De viering van Internationale Vrouwendag gisteren stond in het teken van de aankomende gemeenteraadsverkiezingen en het emancipatiebeleid. 
Onder leiding van Gerda de Vries, directeur van Feniks, gaven vertegenwoordigers van de diverse politieke partijen hun reacties op stellingen over onder andere de lege portemonee van de emancipatieportefeuille, straatintimidatie en vrouwen in de Tilburgse Carnavalsstichting.

Wethouder Marcella Hendrickx opende met de oproep aan alle vrouwen: "Dames pak je kans en laat je horen. Ga stemmen en neem alle vrouwen om je heen mee!"

Vooraf werd met volle teugen genoten van de heerlijke maaltijd die Kim van Kim's kroeg bereid had.

Brenda Adyo van stichting Chance at education oogste veel belangstelling voor haar project Venuscup. Hierdoor krijgen meiden in Kenia de kans om gewoon naar school te kunnen gaan als ze hun menstruatieperiode hebben. Daarbij wil Brenda bij Tilburgse vrouwen en meiden de cup onder de aandacht brengen als goed, duurzaam en ook goedkoop alternatief voor de gebruikelijke menstruatieproducten.

Zangeres en dichteres Kizzy draagt haar gedicht over Internationale Vrouwendag voor. Ze warmt de zaal op met Superwomen van Alicia Keys. De after party met dj LaLique en dj Marlusha kan beginnen. Internationale Vrouwendag werd tot in de late uurtjes gevierd.

Zie ook FacebookFeniks en Twitter/FeniksTilburg.

Terug naar het nieuwsoverzicht