Nieuws

12 december: Solutions Salon Kracht on Tour bij Feniks

12 december: Solutions Salon Kracht on Tour bij Feniks

09-11-2017

Op 12 december 2017 organiseert Feniks de Solutions Salon, een netwerkwerkbijeenkomst met professionals uit diverse Midden-Brabantse gemeenten, welzijnsorganisaties, onderwijsinstellingen, bedrijven, vrouwennetwerken en maatschappelijke en vrijwilligersorganisaties. Dit ter voorbereiding van het grote ‘Kracht on Tour Tilburg’-event op donderdagochtend 18 januari 2018 in Euroscoop Tilburg. ‘Kracht on Tour’ koppelt vrouwen aan bedrijven of instellingen die betaalde banen of vrijwilligersplekken aanbieden, of bijvoorbeeld trainingen of een bedrijvenbezoek verzorgen. Kracht on Tour werd in 2017 een groot succes, met maar liefst 450 vrouwen, 30 dealmakers en 600 deals.

Tijdens het Solutions Salon gaat Feniks op informele wijze met bedrijven in gesprek over het bevorderen van economische zelfstandigheid van vrouwen in de regio Tilburg. Naast maatschappelijke organisaties die vrouwen activeren, nodigt Feniks met name bedrijven in de regio Tilburg uit die vrouwen een functie of opleidingsplaats willen bieden. Kracht on Tour Tilburg biedt de mogelijkheid om dit op positieve wijze zichtbaar te maken!

Vragen die bijvoorbeeld aan de orde komen, zijn: "Wat doet uw organisatie al of wat kunt u doen om de positie van vrouwen in de regio Tilburg te verbeteren?" of "Heeft u positieve ervaringen of creatieve ideeën die u met anderen wilt delen?" Feniks hoopt de middag af te kunnen sluiten met een aantal mooie deals/afspraken. Deals betreffen alle activiteiten die de kansen van vrouwen op weg naar vrijwilligerswerk en op de arbeidsmarkt vergroten.

Dealmakers kunnen bijvoorbeeld:
 -                    trainingen verzorgen;
-                     leerwerkplekken of stageplaatsen aanbieden;
-                     vrouwen coachen en begeleiden;
-                     sollicitatietraining geven;
-                     vrouwelijk ondernemerschap stimuleren.

Kracht on Tour 2018 wordt georganiseerd vanuit ‘Menss’. In Menss werken ContourdeTwern, De Krachtcentrale013, MST, Bibliotheek Midden-Brabant, ROC Tilburg, Bureau Beeldvorming en Feniks Emancipatie Expertise Centrum samen.

IN HET KORT
WAT: Kracht on Tour Tilburg Solutions Salon
WANNEER: Dinsdag 12 december van 16.00 – 18.00 uur 
WAAR: Feniks NS Plein 17, 5014 DA Tilburg
AANMELDEN: secretariaat@fenikstilburg.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht