Nieuws

Expositie Feniks 40 jaar!

Expositie Feniks 40 jaar!

13-01-2017

Feniks 40 jaar!
In 2017 bestaat het emancipatiewerk in Tilburg 40 jaar! Het Emancipatie Expertise Centrum Feniks exposeert daarom haar uitgebreide archief tijdens de feestelijke tentoonstelling Feniks 40 jaar.

Tentoonstelling en film
In 1977 opende ‘Vrouwenkaffee De Spinster’ haar deuren en sindsdien is vrouwenemancipatie niet meer weg te denken uit Tilburg. Feniks 40 jaar neemt je mee op reis door de tijd en laat zien hoe emancipatie zich door de jaren heen ontwikkelde in onze stad. Ook is er een film met persoonlijke verhalen van betrokken vrouwen en welke rol het Vrouwencentrum en Feniks daarin hebben gehad. Daarnaast zal er worden stilgestaan bij actuele thema’s rondom emancipatie. Er is ruimte voor discussies en inbreng van bezoekers. Tijdens een speciale thema-avond staat emancipatie anno 2017 centraal. Ook worden vrouwenrechten besproken in aanloop naar het thema van internationale vrouwendag op 8 maart.

Kom naar de feestelijke opening
De feestelijke opening van Feniks 40 jaar door wethouder Marcelle Hendrickx vond op woensdag 8 februari plaats in de Bibliotheek Tilburg Centrum Koningsplein. De tentoonstelling en film zijn tot en met 10 maart te zien tijdens de openingstijden van de bibliotheek.  

Terug naar het nieuwsoverzicht