Nieuws

 On Gender: over de verschillen tussen jongens en meisjes

On Gender: over de verschillen tussen jongens en meisjes

15-04-2016

Op woensdag 20 april organiseren Feniks, de Kennismakerij en Theaters Tilburg een tweede thema avond over 'gender'. Deze bijeenkomst richten we ons met name op jongeren. Hoe wordt er aangekeken tegen jongens en meisjes en hoe belangrijk is sekse? Waarom is er verschil tussen jongens- en meisjesspeelgoed? Hoe zorgen wij er zelf voor dat onze kinderen zich op een bepaalde manier gedragen?

 Niet de vraag nature of nurture staat centraal, maar de manier waarop we als maatschappij tegen mannen en vrouwen aankijken. Wat betekent dat voor de opvoeding van jongens en meisjes? Doel is om op een open manier over het onderwerp te spreken, daarbij betrekken we het publiek actief. Ben jij je bewust van de verschillen? Hoe stereotype denk je zelf eigenlijk? Deze avond spreken we met drie jonge vrouwen over dit onderwerp.  

Studente Lifestyle Studies Anne Pereira (25 jaar) over ‘Male and Female and everything in between’. In hoeverre is mannelijkheid en vrouwelijkheid cultureel bepaald en in hoeverre is deze splitsing nog actueel? Maatschappelijk Werker Danielle Monster (22 jaar) schreef haar scriptie over zelfobjectivering van vrouwen en is een oude bekende van Feniks. In november 2015  was ze bij ons te gast voor een lezing. Wat heeft onze opvoeding te maken met onze eigen beeldvorming? En in hoeverre spelen de media hierin een rol?  

Ook gaan we in gesprek met Rockacademie studente Fannah Indigo Palmer over haar blogs over seksisme dat zij ervaart in het dagelijks leven en in de muziekindustrie. Fannah staat ook als zangeres op het podium met haar band Convoy. De afsluiting van de avond wordt verzorgd door onze Wethouder van (o.a.) Emancipatie Marcelle Hendrickx. De presentatie is in handen van Saskia Bodelier.

Woensdag 20 april van 19.30 tot 22.00 in de Kennismakerij in de Spoorzone
Toegang gratis 

Terug naar het nieuwsoverzicht