Gezondheid & Beweging

afbeelding

Het is belangrijk om goed te blijven bewegen en gezond te eten. Je zult je dan vanzelf een stuk beter voelen én het is goed voor je weerstand.

Iedere werkdag om 9.15 uur is op NPO 2 het programma 'Nederland in Beweging' te zien. Hier laten ze allerlei bewegingsoefeningen zien die je thuis kunt doen. Alle afleveringen zijn hier ook terug te kijken zodat je op elk gewenst moment van de dag mee kunt bewegen!

Voor sommige mensen kan meditatie en mindfulness veel innerlijke rust bieden. Het kan stress verminderen, waardoor je je minder druk maakt en beter slaapt. Iets wat we in deze tijd goed kunnen gebruiken. Kijk bijvoorbeeld eens naar dit filmpje. Om te mediteren kun je ook 10 dagen gratis gebruik maken van Headspace. Dit is heel laagdrempelig maar wel Engelstalig. En VGZ heeft een gratis Mindfulness Coach app!

Voor de yoga-liefhebber is er ook voldoende online te vinden. Voor de beoefening van een goed uurtje Yoga hoef je niet perse naar de sportschool of naar een yogacentrum. Rol een sport/yogamatje uit in de woonkamer en zet op YouTube een yogales op. Toegankelijk en een aanrader: Yoga with Adriene. Er zijn ook genoeg Nederlandstalige voorbeeldlessen op YouTube te vinden. Yogamagazine.nl en happywithyoga.com bieden ook gratis Nederlandse onlinelessen aan.

Fitness kan ook gewoon thuis beoefend worden en daar zijn op internet ook veel tips en filmpjes voor te vinden. Ook zijn er allerlei apps te downloaden die je bij het trainen kunnen helpen. Voor harlopers zijn er gratis apps als Runkeeper en Strava, waarmee je kunt bijhouden hoe hard je loopt, hoeveel km en hoeveel calorieeën je verbrandt. Stel jezelf doelen!

Het Voedingscentrum geeft onafhankelijke informatie over gezond en duurzaam eten. Zo bieden ze gezonde recepten en hebben ze ook speciale informatie over voeding in deze tijd