Actueel aanbod

 

Doe jij binnenkort ook mee met ...?  

Er starten in 2019 weer vele leuke nieuwe cursussen bij Feniks! Wil jij ook iets voor jezelf doen? Kijk hieronder snel wat er op het programma staat. 

Muziek met je kind

Nog voor de zomervakantie proeven aan deze leuke, levendige, muzikale activiteit? Daar is nu de mogelijkheid voor met deze korte cursus op dinsdagochtend 7, 14 en 21 Mei.
Meldt je nu aan! Klik hier voor meer informatie.

 

Op Volle Kracht Vooruit

Hét voortraject naar vrijwilligerswerk, betaald werk of opleiding! Al meer dan 500 vrouwen hebben de afgelopen jaren bij Feniks hun certificaat behaald en daarmee hun weg naar (vrijwilligers)werk of scholing gevonden. Op Volle Kracht Vooruit is speciaal bedoeld voor vrouwen met óf zonder uitkering die zich willen oriënteren op scholing en (vrijwilligers)werk en daar wel wat hulp bij kunnen gebruiken. De cursus duurt 20 weken en start weer op donderdag 6 juni van 9.15 tot 12.00 uur. Klik hier voor meer informatie.

Opkomen voor jezelf

Zoals de naam het zegt: In deze cursus leer je weerbaarder te worden, op te komen voor jezelf, te doen wat je wilt en te zeggen wat je denkt . Je leert je zelfvertrouwen te vergroten en op te komen voor je eigen belangen. 
Op vrijdagmiddag 10 mei start de cursus Opkomen voor jezelf. Je kunt nog meedoen! Klik hier voor meer informatie.

Op Eigen Kracht

Heb je geen betaald werk en ben je op zoek naar een baan die bij jou past? Wil je erachter komen wat je nu écht wilt? Je netwerk uitbreiden? Je zelfvertrouwen terugkrijgen? Beter worden in solliciteren? Dan is Op Eigen Kracht iets voor jou! De cursus bestaat uit 9 bijeenkomsten en begint weer op maandag 13 mei van 9.30 tot 12.30 uur. Klik hier voor meer informatie.

Lift-Je-Leven

Steeds meer mensen hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Een hele opgave, want hoe kun je met minder budget toch een leuk leven leiden? In een Lift-je-leven groep ga je hiermee concreet aan de slag. Juist omdat het zo praktisch is, zie je snel resultaat. De cursus bestaat uit 12 bijeenkomsten en begint weer op woensdag 22 mei van 9.30 tot 12.00 uur. Klik hier voor meer informatie.

EHBO voor ouders met (jonge) kinderen

In het kader van zelfredzaamheid, organiseert Feniks in samenwerking met het Rode kruis een korte EHBO-cursus voor ouders met (jonge) kinderen. We gaan het hebben over (het voorkomen van) wondjes, breuken, verbranding en vergiftiging. De cursus is gratis en wordt gegeven op 22 en 29 mei 2019 van 9.30 tot 12.00 uurKlik hier voor meer informatie.

Eetgroep

Gezellig én gezond samen tafelen? Dat kan eens in de 14 dagen bij Feniks op woensdag van 17.00 uur tot 19.00 uur. Twee vrijwilligsters bereiden dan, vaak met hulp van deelneemsters, een tweegangen maaltijd: hoofdgerecht en toetje. Voor 4,50 euro kun je al mee-eten. Klik hier voor meer informatie.

Kleding Maken en Herstellen

Heb je stof gekocht, maar durf je het patroon niet te knippen? Vind je het lastig om die nieuwe rits in te zetten? Of vind je het gewoon gezelliger om met een groep de nieuwe gordijnen te zoomen? Iedere maandag- of donderdagmiddag kun je onder deskundige begeleiding kleding leren (ver)maken. Klik hier voor meer informatie.

Dromenvanger 

Zet je dromen om in daden! In drie individuele gesprekken breng je jouw kansen en mogelijkheden op de terreinen geld, relaties en vrije tijd in kaart. Maak snel een afspraak of vraag meer info over de Dromenvanger.